Vacature coördinerend voorzitter

Wij zijn op zoek naar een coördinerend voorzitter, tevens voorzitter van één van de regionale toetsingscommissies euthanasie.

De coördinerend voorzitter zit het overleg van voorzitters van de regionale commissies voor en bevordert zoveel mogelijk de eenheid en consistentie in de beoordeling van meldingen door de commissies. Ook draagt de coördinerend voorzitter in overleg met de andere voorzitters zorg voor het opstellen van richtlijnen met betrekking tot voorlichtingsactiviteiten. Hij/zij zorgt voor de ontwikkeling van het toetsingsbeleid op het terrein van euthanasie en de beschrijving daarvan in de EuthanasieCode.  De coördinerend voorzitter is verantwoordelijk voor de uitvoeringstoets bij beleidswijzigingen of nieuw beleid.

Daarnaast is de coördinerend voorzitter het gezicht van de commissies naar buiten toe en vertegenwoordigt deze in de politieke, bestuurlijke en maatschappelijke omgeving. De coördinerend voorzitter wordt ondersteund door de algemeen secretaris (AS) en stuurt de AS inhoudelijk aan.

Om voeling te houden met het toetsingsproces is de coördinerend voorzitter tevens voorzitter van één van de regionale toetsingscommissies.

Lees de volledige vacaturetekst voor meer informatie